30/11/2018 - Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα - Ο Πλάτανος τιμά τον εφημέριόν του, Σπυρίδωνα Σιαφλά

 

Ο Πλάτανος τιμά τον αιδεσιμολογιώτατον εφημέριόν του, Σπυρίδωνα Σιαφλά. Λόγος και απονομή τιμητικής πλακέτας από την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατάνου «Ο Πήγασος», κα Χρυσούλα Νάσκου.

 


 

Οινοξένεια 2018

 

Τα Οινοξένεια έχοντας σαν στόχο την ανάδειξη των ξεχωριστών σημείων της Αιγιάλειας, που για αρκετούς είναι ακόμη ανεξερεύνητα, πραγματοποίησαν το βράδυ του Σαββάτου 25 Αυγούστου 2018, μια εκδήλωση που έφερε το κοινό στην, πρόσφατα αναπλασμένη, πλατεία του Πλατάνου και στα γραφικά του σοκάκια με τα πετρόκτιστα κτίσματα. Πριν την εκδήλωση πραγματοποιήθηκε περιήγηση στο χωριό με επίσκεψη στον Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα (έτος κατασκευής 1836) και τις παραδοσιακές βρύσες (έτος κατασκευής 1863).

Η εκδήλωση ξεκίνησε με γευσιγνωσία οίνου από τα συνεργαζόμενα οινοποιεία του δικτύου Οινοξένεια καθώς και με κέρασμα παραδοσιακών εδεσμάτων που είχαν προετοιμάσει με ιδιαίτερο μεράκι οι κυρίες του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατάνου «Πήγασος». Εν συνεχεία, στην κατάμεστη πλατεία του χωριού και εν μέσω ρίψης πυροτεχνημάτων που φώτισαν τη νύχτα, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Πλατάνου κ. Ανδρέας Ρεκούτης και η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Μαρία Παπαχριστοπούλου χαιρέτισαν την εκδήλωση. Το μουσικό συγκρότημα «Αΐσσω» ξεκίνησε τη συναυλία που κράτησε αμείωτο το κέφι ως αργά τα μεσάνυχτα, με γνωστές μελωδίες από έντεχνο, λαϊκό, σμυρνέικο και ρεμπέτικο τραγούδι. Παράλληλα με την εκδήλωση, οι επισκέπτες μπορούσαν να παρακολουθήσουν φωτογραφικό αφιέρωμα στο γραφικό χωριό, που προβάλλονταν στο χώρο πλησίον της γευσιγνωσίας.