Αξίζει να δείτε:

ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ:

Την παραδοσιακή οικιστική φυσιογνωμία του χωριού, τα νεότερα κτίσματα, τις φροντισμένες αυλές των σπιτιών, τις δύο εκκλησίες του, την αίθουσα του πολιτιστικού Συλλόγου «Ο ΠΗΓΑΣΟΣ», την αίθουσα στο π. Δημοτικό Σχολείο όπου στεγάζεται η Βιβλιοθήκη και τα κειμήλια και προσωπικά αντικείμενα του Πλατανιώτη στρατηγού Γεωργίου Κατσίνα (1885-1945) , την πέτρινη βρύση του Καβριά, που ανακατασκευάστηκε το 2011 από τον σύλλογο Εθελοντών Πυροσβεστών Πλατάνου «ΠΗΓΑΣΟΣ» με την σημαντική χορηγία εκλεκτού τέκνου του Πλατάνου, και βεβαίως να απολαύσετε την υπέροχη, μαγευτική θέα προς τον Κορινθιακό.

Παραλίες:

ΣΤΟΝ ΤΣΙΒΛΟ:

Την ομώνυμη λίμνη στο καταπληκτικό και επιβλητικό τοπίο, τον Υδροηλεκτρικό Σταθμό (ΥΗΣ ΤΣΙΒΛΟΥ), τις γραφικές εκκλησίες του, να γευθείτε τα τοπικά γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα.

ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΠΟΤΑΜΙΑ:

Την πλούσια χλωρίδα, το δροσερό περιβάλλον, την οικιστική φυσιογνωμία με την ιστορία και τη γοητεία της παράδοσης, τον Αϊ-Γιάννη με τα άφθονα δροσερά νερά και τα βαθύσκια πλατάνια, το παρακείμενο «τουριστικό περίπτερο» για αναψυχή και φαγητό, το Πετρούχι σε υψόμετρο 1396μ. (ορεινός προκλητικός και επιβλητικός όγκος με υψίπεδο 4-6 στρεμ.) και στα ριζά του, ο Αϊ-Λιας.

Η περιοχή προσφέρεται για εναλλακτικό τουρισμό, λιμναία σπορ, ορειβασία, διαδρομές με 4x4, κοντινές αποδράσεις, αναρρίχηση, περιπάτους στις ελατοσκεπείς πλαγιές κ.α.

sound by Jbgmusic