ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΛΑΤΑΝΟΥ  "Ο ΠΗΓΑΣΟΣ"

Firetruck Pigasos

Μια ομάδα Πλατανιωτών το 2008 και με αφορμή τις πύρινες καταστροφές που είχαν προηγηθεί αποφάσισε τη ίδρυση του συλλόγου με την επωνυμία Σ.Ε.Π.Π. και με πρωταρχικό σκοπό την προστασία του τότε δημοτικού διαμερίσματος Πλατάνου και της ευρύτερης περιοχής.

Τα πρώτα μελή του συλλόγου κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένα σεβαστό χρηματικό πόσο προερχόμενο κυρίως από δυο δωρητές, τους ΑΛΕΚΟ ΣΙΑΦΛΑ και ΙΩΑΝΝΗ ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟ (†) και έτσι αγόρασαν το πρώτο πυροσβεστικό όχημα αντάξιο των μεγάλων πυροσβεστικών οχημάτων.

Το πρώτο Δ.Σ είχε την τύχη να εκλέξει πρόεδρο τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΑΚΕΛΑΡΟΠΟΥΛΟ ο όποιος είχε απεριόριστες γνώσεις σε θέματα πρόληψης και κατάσβεσης πυρκαγιών και μαζί με τους ΜΟΥΤΖΟΥΡΕΛΗ ΤΟΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΣΜΥΡΝΙΩΤΗ ΧΡΗΣΤΟ, ΣΑΚΕΛΑΡΟΠΟΥΛΟ ΣΩΤΗΡΗ και GERONDATI CRISTO που αποτέλεσαν το πρώτο Δ.Σ δημιούργησαν και οργάνωσαν το ΣΥΛΛΟΓΟ.

Την σκυτάλη πήρε το επόμενο Δ.Σ απαρτιζόμενο από τους ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟ ΒΑΣΙΛΗ, ΝΑΣΚΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ (†), ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟ ΗΡΑΚΛΗ (†), ΜΑΝΤΑ ΔΙΟΝΥΣΗ, GERONDATI CRISTO και ΣΑΚΕΛΑΡΟΠΟΥΛΟ ΣΩΤΗΡΗ (†), το οποίο συνέχισε το έργο του συλλόγου και κατάφερε να τον ενισχύσει με ένα ακόμη μικρό και ευέλικτο πυροσβεστικό όχημα.

Ο σύλλογος τώρα διανύει την έβδομη διετία και συνεχίζει την πορεία του με τους:

  • Πρόεδρο: ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ ΙΩΑΝΝΗ
  • Αντιπρόεδρο: ΡΑΛΗ ΣΠΗΛΙΟ
  • Ταμία: ΤΟΓΙΑ ΑΛΕΞΗ
  • Γραμματέα: GERONDATI CRISTO
  • Έφορος: ΜΑΝΤΑ ΔΙΟΝΥΣΗ.

Οι δραστηριότητες του συλλόγου είναι τόσο κατασταλτικές όσο και προληπτικές. Έχει λάβει μέρος σε αρκετές επιχειρήσεις κατασβέσεις-π.χ. ΓΟΥΜΕΝΙΚΑ, ΕΞΟΧΗ, ΚΑΜΑΡΟΒΡΥΣΗ κ.α.- και σε συνεχείς περιπολίες τους θερινούς μήνες.

Το έργο του συλλόγου δεν σταματά εδώ, φροντίζει την καθαριότητα του χωριού, την κοπή ξερών χόρτων κατασκεύασε την ΒΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΒΡΙΑ στην ανατολική είσοδο του χωριού κ.α.

Τέλος ο σύλλογος είναι μια εθελοντική ομάδα ενταγμένη στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ και με τις οδηγίες της και την δική του πρωτοβουλία ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ.

sound by Jbgmusic