Στον Πλάτανο

Βεράντα

«Η ΒΕΡΑΝΤΑ» (26960-61259)

Παραδοσιακή οικογενειακή ταβέρνα στην είσοδο του χωριού. Λειτουργεί όλο το χρόνο. Το χειμώνα θα απολαύσετε το φαγητό σας σε ένα ζεστό περιβάλλον κοντά στο τζάκι. Μπορείτε ακόμη να απολαύσετε ένα ζεστό τσάι του βουνού από το Χελμό. Το καλοκαίρι στην απίθανη βεράντα του μαγαζιού με θέα απαράμιλλη στον Κορινθιακό θα βρείτε ψητά της ώρας, (μπριζόλες, παϊδάκια, λουκάνικα, κοτόπουλο σούβλας, σουβλάκια καλαμάκι, αλλά και τυλιχτό με πίτα κ.α.), πολύ ωραίο μπακαλιάρο σκορδαλιά, και αν είστε τυχεροί, τα λαδερά φασολάκια και τα νοστιμότατα τυροπιτάκια, της κας Βούλας. Σερβίρεται εκλεκτό κρασί χύμα, από τοπικούς παραγωγούς. Το αυτοκίνητό σας θα το αφήσετε στο χώρο στάθμευσης που υπάρχει στην είσοδο του χωριού.


Καφετέρια

«Ο ΠΛΑΤΑΝΟΣ» (26960-61600)

Ταβέρνα – Πιτσαρία – Καφετέρια. Βρίσκεται στην πλατεία του χωριού. Λειτουργεί όλο το χρόνο. Το χειμώνα μπορείτε να φάτε ωραιότατες πίτσες και μακαρονάδες, φτιαγμένες από την κα Σοφία, ή να πιείτε ένα ζεστό τσάι ή λουίζα, ή ακόμη να απολαύσετε το τσιπουράκι σας με ποικιλία μεζέδων. Το καλοκαίρι κάτω από τον αιωνόβιο πλάτανο της πλατείας, με θέα μαγευτική στον Κορινθιακό και δροσιά που κατεβαίνει από το βουνό, θα φάτε, ψητά της ώρας όπως μπριζόλες σουβλάκια, λουκάνικα κ.α., ποικιλίες κρεατικών με ουζάκι, παγωμένη μπύρα ή το εκλεκτό κρασί τους και πίτσες ή μακαρονάδες. Αν δεν επιθυμείτε φαγητό απολαύστε την θέα και την δροσιά με καφεδάκι, αναψυκτικό ή παγωτό. Το αυτοκίνητό σας θα το αφήσετε στο χώρο στάθμευσης που υπάρχει στην είσοδο του χωριού.


Νίκη

«Η ΝΙΚΗ» (26960-61269, κιν. 6931-313380)

Η ταβέρνα του Τρύφωνα Λεοντόπουλου βρίσκεται στις « Απάνω βρύσες ». Λειτουργεί το χειμώνα Παρασκευές και Σάββατα. Στην αίθουσα, η πέτρα, ο προσεγμένος διάκοσμος και το τζάκι , θα σας κερδίσουν από την πρώτη στιγμή. Το καλοκαίρι στην πανέμορφη βεράντα-αυλή, κάτω από την τεράστια κληματαριά και με «σήμα κατατεθέν» τα αμέτρητα γεράνια που δημιουργούν μια πολύχρωμη ανθένια κουρτίνα στο μπαλκόνι του μαγαζιού, θα γευτείτε νοστιμότατα ψητά όπως, κοντοσούβλι, κοκορέτσι, σουβλάκια, κοτόπουλο παϊδάκια, μπριζόλες λουκάνικα κ.α. όλα της ώρας και καλοψημένα με την εγγύηση της κας Νίκης που επιμελείται πάντα το ψήσιμο τους καθώς και το ζυμωτό ψωμί που σερβίρεται ζεστό καψαλισμένο.Το κρασί είναι από τους αμπελώνες της Αιγιαλείας. Στο τέλος το κέρασμα προβλέπει σπιτικό γλυκό κουταλιού, της κας Νίκης. Το αυτοκίνητό σας θα το αφήσετε στο χώρο στάθμευσης που υπάρχει στην είσοδο του χωριού.

Νίκη

Νίκη

Νίκη

Νίκη

Νίκη

 

 

 

 

Βραδινό Σινιάλο

«ΤΟ ΒΡΑΔΙΝΟ ΣΙΝΙΑΛΟ» (26960-61270, 6977-883684)

Στον Πλάτανο το μοναδικό μπαρ μεταμεσονύκτιας διασκέδασης είναι το «ΒΡΑΔΙΝΟ ΣΙΝΙΑΛΟ» στην είσοδο του χωριού, απέναντι από τον χώρο στάθμευσης. Λειτουργεί την καλοκαιρινή περίοδο, Ιούλιο και Αύγουστο καθημερινά. Παίζει εκλεκτή ελληνική και ξένη μουσική. Ένα στέκι, δυνατό σημείο συνάντησης για ποτό, με φίλους και όχι μόνον… Καπετάνιος στο ταξίδι της μουσικής ο Ντίνος, σε ένα φιλικό και όμορφο περιβάλλον.

Βραδινό Σινιάλο

Βραδινό Σινιάλο

Βραδινό Σινιάλο

Βραδινό Σινιάλο

Βραδινό Σινιάλο

 

 

 


Στον Τσιβλό

Πέτρινο

«ΤΟ ΠΕΤΡΙΝΟ» (26960-34190)
Το Πέτρινο λειτουργεί από το 1998. Στην ταβέρνα μπορείτε να γευθείτε σπιτικά μαγειρευτά πιάτα, αλλά και ψητά στα κάρβουνα. Το προζυμένιο ψωμί ψήνεται σε ξυλόφουρνο, ενώ το κρασί προέρχεται από αμπέλι βιολογικής καλλιέργειας του ιδιοκτήτη. Μετά το φαγητό προσφέρονται σπιτικά γλυκά κουταλιού και ταψιού.

Το χειμώνα απολαμβάνετε το φαγητό σας δίπλα στο τζάκι, ενώ το καλοκαίρι στη σκεπαστή βεράντα με δροσιά και απεριόριστη θέα στο δάσος.

Στα τέσσερα δωμάτια που διαθέτει ο ξενώνας σας προσφέρεται σπιτική φιλοξενία σε ένα περιβάλλον ηρεμίας, ιδανικό για όσους θέλουν να ξεφύγουν για λίγο από τους καθημερινούς ρυθμούς.

Πέτρινο1

Πέτρινο2

Πέτρινο3

Πέτρινο4

 

 

 

 

 

 

 

«Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ» (26960-34191)
Βρίσκεται πλάι στην λίμνη όπου μπορείτε να φάτε, ή να απολαύσετε το καφεδάκι σας.


Στην Άνω Ποταμιά

«ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ» (6988-112907)
Επικοινωνήστε με την κα Βάσω Κυριακοπούλου και απολαύστε εκλεκτά ψητά της ώρας, κάτω από τα βαθύσκιωτα πλατάνια, δίπλα από την εκκλησία του Αϊ-Γιάννη.

sound by Jbgmusic