book-eustathiou2

«ΟΚΤΩ ΗΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ»

Αναστασία Ευσταθίου
Εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ
ΑΘΗΝΑ 2022

Η συγγραφέας Αναστασία Ευσταθίου, με το «Οκτώ Ήχοι για τη Μαργαρίτα», ένα ιστορικό μυθιστόρημα με πραγματικά πρόσωπα που έλαβαν μέρος στην Ελληνική Επανάσταση, συναντά το ενήλικο αναγνωστικό κοινό, ευελπιστώντας ότι η ανάγνωσή του θα συνεισφέρει στην εθνική αυτογνωσία.

Η ζωή της Μαργαρίτας Βελισσαροπούλου θα ήταν ενδιαφέρουσα και μόνο από το γεγονός πως η «Μαριγώ» γεννήθηκε λίγα χρόνια πριν από την Επανάσταση του ’21 και βίωσε σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν την ανασύσταση του ελληνικού έθνους. Όμως αυτό που κάνει τους Οκτώ Ήχους για τη Μαργαρίτα ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα είναι η γνωριμία και η καθοριστική σχέση της με τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.
Η Μαριγώ Βελισσαροπούλου γεννήθηκε στη Νωνάκριδα, έζησε κοντά στον Γέρο του Μοριά τα τελευταία είκοσι χρόνια της ζωής του, συμμετείχε στους αγώνες του, τον στήριξε στον εμφύλιο, μοιράστηκε την αγωνία και την πίκρα του στην περιβόητη δίκη και στη μετέπειτα φυλάκισή του και έκανε μαζί του ένα παιδί.
Βασιζόμενη σε τεκμηριωμένα ιστορικά γεγονότα, η Αναστασία Ευσταθίου μάς ταξιδεύει στην Ελλάδα του 19ου αιώνα, στην ελληνική ύπαιθρο των αρματολών, στην Ύδρα της εξορίας, στο Ναύπλιο του Καποδίστρια και στην Αθήνα του Όθωνα και των πολιτικών δολοπλοκιών.
Ένα συναρπαστικό ιστορικό μυθιστόρημα που αποκαλύπτει μια λιγότερο γνωστή όψη της ζωής του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.


book-eustathiou1

«Η ΑΝΕΡΑΪΔΑ ΤΟΥ ΧΕΛΜΟΥ»
Η ιστορία δημιουργίας της λίμνης Τσιβλού

Αναστασία Ευσταθίου
Εκδόσεις ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ
ΠΑΤΡΑ 2016

Η Αναστασία Ευσταθίου γεννήθηκε στην Αχαΐα. Οι μοίρες της είπαν ότι για να αντιμετωπίσει τη ζωή πρέπει να χαμογελά. Από τότε, ψάχνει το αντιβιοτικό ενάντια στην άχαρη πραγματικότητα γράφοντας για παιδιά, οργανώνοντας πρωτότυπες εκπαιδευτικές δράσεις και Διαδικτυακούς Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς στη χώρα της Βιβλιοπαμφαγονίας, υπηρετώντας, πάντα, το δημόσιο σχολείο. Ως επιμορφώτρια στις Καινοτόμες δράσεις ενίσχυσης της Φιλαναγνωσίας προτείνει "Μαγικές Βιβλιοαποδράσεις" στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης μέσα από βιωματικά σεμινάρια και επιμορφωτικές ημερίδες. Ξεπροβοδίζει τα γραπτά της σε εκπαιδευτικά περιοδικά, στον τύπο, σε συνέδρια, πολιτιστικές δράσεις και δικτυακούς τόπους. Γράφει βιβλιοκριτικές στη στήλη "Βιβλία για Νέους" στον Μαγικό Κόσμο της ηλεκτρονικής εφημερίδας Κος Voice. Ξύνει ανελέητα τα μολύβια της για να συναντήσει τους μικρούς αναγνώστες μέσα από παιδικά μυθιστορήματα και παραμύθια. Με την Ανεράιδα του Χελμού, ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, αυτή τη φορά, συναντά τους αναγνώστες της για να κοινωνήσει την ιστορία δημιουργίας της λίμνης του τόπου της. Έχει χαμογελαστά όνειρα τα οποία μοιράζεται με τους αναγνώστες της. Επεισόδια από αυτά τα όνειρα μπορείτε να παρακολουθήσετε στην προσωπική της ιστοσελίδα: www.anastasiaefstathiou.gr.
Το εξώφυλλο και οι φωτογραφίες είναι από τη συλλογή του Ανδρέα Μεσσήνη.


book-nikolopoulos1

«ΜΝΗΜΕΣ, ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ, ΑΝΑΠΟΛΗΣΕΙΣ!...»

Δημήτριος Ν. Νικολόπουλος
Εκδόσεις ΣΑΪΤΗΣ Α.Ε.
ΠΑΤΡΑ 2013

Ο Δήμος Νικολόπουλος, γεννήθηκε στον Πλάτανο Αιγιαλείας Ν. Αχαΐας.
Εκεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, έμαθε τα πρώτα εγκύκλια γράμματα και τελείωσε το Δημοτικό.
Σπούδασε στην «Μαράσλειο Ακαδημία Αθηνών».
Είναι συνταξιούχος δάσκαλος και υπηρέτησε στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, σε καίριες και κύριες θέσεις  και τίμησε τα εργασιακά του καθήκοντα.
Το συγγράφειν, ήταν ανέκαθεν, η προσφιλής του ενασχόληση, που τον αυτοπροσδιόριζε και αυτοπροσδιορίζει, γιατί ο Δήμος Νικολόπουλος, είναι πολυγραφότατος και η γραφή του είναι πολυειδής  κατά κοινή ομολογία.
Θέλγεται  και φλέγεται, από ανέκπτωτα ενδιαφέροντα, για τη γενέτειρά του, τη γύρω περιοχή και είναι λάτρης του βιβλίου, της φύσης, της λαογραφίας και άλλων εκδηλώσεων κι εκφράσεων του πολιτισμού, της επιστήμης και της τέχνης.
Είναι  παντρεμένος με την Αδαμαντία το γένος Γεωργίου, εργοδηγός υπηρεσίας σεισμόπληκτων κι έχουν δύο παιδιά, τη Μαρία και το Νίκο.


book-siaflas1

«ΕΤΣΙ ΣΥΝΕΒΗ»

Γεώργιος Β. Σιαφλάς
Εκδόσεις INTERPUBLICITAS AE
ΠΕΙΡΑΙΑΣ  2012

Ο Γεώργιος Σιαφλάς γεννήθηκε στον Πλάτανο Αιγιαλείας, όπου φοίτησε στο δημοτικό σχολείου του χωριού μαθαίνοντας τα πρώτα του γράμματα πολλές φορές χωρίς βιβλία και διαβάζοντας με τη μικρή λάμπα πετρελαίου. Γυμνάσιο τέλειωσε στην Ακράτα, βαδίζοντας καθημερινά από τον Πλάτανο συνολικά 20 χιλιόμετρα, πολλές φορές με δύσκολες καιρικές συνθήκες.
Σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ με ίδιες δυνάμεις εργαζόμενος, καθ’ όλη την διάρκεια των σπουδών του, την πρώτη χρονιά στη λαχαναγορά στη Λεύκα και τα υπόλοιπα έτη σε λογιστήριο τεχνικής εταιρείας. Στη συνέχεια υπηρέτησε για 28 μήνες στην Πολεμική Αεροπορία με την ειδικότητα διαχειριστή και στον βαθμό του έφεδρου σμηνία. Απολυόμενος από τον στρατό άρχισε την σταδιοδρομία του ως υπεύθυνος λογιστηρίου για τέσσερα χρόνια σε μικρές εταιρείες ώσπου μετακινήθηκε στην εριοβιομηχανία Άριστον Α.Ε. της οικογενείας Παπάζογλου και εκεί παρέμεινε ως οικονομικός διευθυντής μετακινούμενος στα διάφορα παρακλάδια της εταιρείας που δημιούργησαν τα παιδιά της οικογένειας. Εκεί γνώρισε την Ελισάβετ Μπαλόγλου, νέα δικηγόρο και γλωσσομαθή, και πολύ σύντομα παντρεύτηκαν.
Η κόρη του Περικλή Παπάζογλου Αλεξάνδρα παντρεύτηκε τον νεαρό τότε επιχειρηματία Άγγελο Γιαννακάκη στις επιχειρήσεις των οποίων μετακινήθηκε. Εκεί παρέμεινε ως Διευθυντής λογιστηρίου επί πολλά χρόνια και ως οικονομικός σύμβουλος μέχρι σήμερα.
Στις 21 Μαρτίου 2012 έχασε τη σύζυγό του μετά από δεκάμηνη ασθένεια γεγονός που τον συγκλόνισε και τον κατέβαλε σημαντικά. Μετά δύο περίπου μήνες εντελώς τυχαία άρχισε να γράφει κάποιους στίχους και αυτό αποτέλεσε το κλαδί που βρήκε για να πιαστεί και να βρει μια διέξοδο στον πόνο και στην μοναξιά που τον κατείχαν.


book-zafeiropoulos1«ΣΤΑ ΒΑΘΙΑ»

Γιάννης Χρ. Ζαφειρόπουλος
Εκδόσεις ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ
ΑΘΗΝΑ 2009

Ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος το 1964 γεννήθηκε στο Σύδνεϋ Αυστραλίας.
Μεγάλωσε στο Βύρωνα.
Σπούδασε κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Από το 1980 εργάζεται ως καθηγητής στο Λεόντιο Λύκειο Πατησίων.
Το «Στα Βαθιά» είναι το πρώτο βιβλίο που εκδίδει.

 

 

 

 

 


book-moutzourelis1«ΠΛΑΤΑΝΟΣ-ΑΝΩ ΠΟΤΑΜΙΑ-ΤΣΙΒΛΟΣ
(Τ. ΔΗΜΟΥ ΚΡΑΘΙΔΟΣ)
Ο ΤΟΠΟΣ ΚΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ»

Σωτήριος Γ. Μουτζουρέλης
Τυπογραφείο  NASMANIA AEBE
ΠΛΑΤΑΝΟΣ 2007

Ο Σωτήριος Γ. Μουτζουρέλης, γεννήθηκε στην  Αγιάσο της Λέσβου, το έτος 1937.
Απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Μυτιλήνης, το έτος 1957. Διορίζεται το έτος 1961 στο Μεσορρούγι -τότε Καλαβρύτων, στον Πλάτανο από το έτος 1964, μέχρι το 1987. Το έτος 1967 έτυχε μετεκπαιδεύσεως στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και με την κατάργησή του στο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαιδεύσεως.
Μετατίθεται στην Ακράτα για δυο χρόνια και τέλος, στο Διακοπτό, ως Διευθυντής, από όπου και συνταξιοδοτήθηκε το έτος 1995. Έγραψε σε παιδαγωγικά περιοδικά και τοπικές εφημερίδες.
Το παρόν βιβλίο είναι το πρώτο που εκδίδεται.

sound by Jbgmusic